LiL løperne våre vinner universitets renn i USA

Postet av Marianne Dahl Fjelberg den 26. Jan 2016

Endre Bjertness, Kristine Haugen og Tonje Healy Trulsrud tar alle topp plassene i storslalåm rennene i Steamboat spring i USA.

Lommedalen har for tiden 3 løpere som kjører FIS renn for universitetslagene i USA. Alle 3 tok topplasseringer i helgens renn i Springboat springs.

Det ble avholdt 1 slalåmrenn og 2 storslalåmrenn for både damer og herrer.

-Endre tok dobbel i ssl

-Kristine tok seier i ssl og bronse i sl

-Tonje både seier og bronse i ssl

Det er for tiden utrolig morsomt å følge Lommedalsløperne i USA. Etter en serie med mange gode prestasjoner i universitetsrenn toppet det seg i Steamboat Springs i helgens renn. Spesielt morsomt for oss foreldre som opplevde dette spesielle området fra sin beste side sammen med våre svært fornøyde løpere.

Disse alpinistene kombinerer alpinkarriere med studer på ulike universiteter i USA. Gjennom gode prestasjoner i Norge har de fått idrettsstipend fra amerikanske universiteter som dekker studieavgift, treneravgift, samt reise- og oppholdsutgifter for treninger og samlinger.

Idrettsstipendene er et godt alternativ til satsing på alpinkarriere i Norge på Europacup og World cup lagene.

Stipendene er sterkt ettertraktet slik at det er mange gode løpere med i rennene og tilhørende hard konkurranse mellom universitetslagene. Løperne reiser rundt i USA inkludert Alaska på renn og samlinger. I Springboat springs er nordmennene svært godt ansett siden nordmannen Carl Howelsen startet opp den lokale skiklubben og fikk først bygget en hoppbakke og deretter slalåmbakke. Helgens slalåmrenn foregikk i Howelsen hill.

Erik Bjertness

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.