LIL baskets 07-årgang imponere

Postet av Lommedalens IL den 16. Jun 2022

TO REGIONSFINALER OG ÅTTE PÅ LANDSLAGSSAMLING

Skrevet av, Harald Grevskott

Lommedalens sterke 07-årgang har virkelig imponert i år! Lagene er i ferd med å legge en lang sesong bak seg, med flere utsettelser grunnet covid. Men aldri tidligere har LIL basket hatt en så sterk årgang!

BEGGE LAG SPILLER RM-FINALE

Både G15 og J15 spite seg nemlig nylig fram til finaler i regionsmesterskapet (RM) i Region Øst. Regionssluttspillet avholdes etter endt serie. De fire beste lagene i den sterkeste serien spiller om regionsmestertittelen. Dette skjer gjennom semifinaler og finale. I semifinalene møtes lag nummer én og fire fra serien, mens toer møter treer.

Jentene ble nummer to i serien og møtte dermed tabelltreer Oppsal i semifinalen. Det ble rett og slett en enkel seier for jentene, med sifrene 60-37. Jentene spiller RM-finale mot seriemester Kjelsås onsdag 15. juni i Engebråthallen kl. 21:00!

Gutta ble nummer tre i serien og fikk en langt tøffere kamp mot erkerival Bøler. Oslo-klubben har en svært bred og sterk 07-årgang og stilte med to jevne lag i G15 elite. Bøler-lagene kapret likså godt de to øverste plassene. Semifinalen var jevnspilt helt inn, men LIL-gutta sluttet aldri å kjempe. Til slutt fikk de sin revansje etter noen serietap mot Bøler i år, med en 68-61-seier. Laget spiller RM-finale mot Bøler Blå i Bølerhallen torsdag 16. juni kl. 18:45!

Vi håper på sterk støtte til lagene våre fra trubunen!ÅTTE PÅ LANDSLAG

Ikke nok med det. Nylig ble Norsk Talentcamp (NTC) avholdt for 07-årgangen. Denne nasjonale campen er den siste talentcampen før de første U15-landslagtroppene tas ut. De regionale coachene har valgt ut et antall spillere fra sin region, og alle møtes til en siste samling før landslagsuttakene. Fra LIL ble intet mindre enn seks jente- og fem guttespillere tatt ut til årets NTC! Også det rekord.

Etter campen var spenningen stor. Hvem ble med videre til første landslagssamling? 20 gutter og 20 jenter skulle kalles inn. Da fasiten kom, viste det seg at hele fem jenter og tre gutter var tatt ut! Dermed har faktisk Lommedalen åtte av 40 spillere på de to landslagssamlingene for 07-årgangen! Jentene er, sammen med nabo EB-85, den klubben i Norge med flest spillere i troppen! Mens bare Bøler har flere enn LIL på guttesiden.

Landslagene har samlinger helgene 11.-12. juni og 18.-19. juni. I slutten av sommerferien skal begge lag spille sine første landskamper, som en del av oppkjøringen til neste års viktige U16-sesong. Neste sommer skal nemlig begge landslagene spille både Nordisk mesterskap og EM. Til landskampene vil en tropp på 12 spillere tas ut. Vi GRATULERER alle åtte, ønsker lykke til og krysser fingrene for at flest mulig blir med i kamptroppene!

Dette er spillerne som er tatt ut til landslagssamlingene:

JENTER: Karin Ranes Aslaksen, Kristin Taarud Fingenbaum, Tara Kasim, Astrid Laugen og Ella Thygesen

GUTTER: Ruben Langerød, Markus Forsdal Helvik og Ola Lindbråten

Tidligere i vår bemerket for øvrig begge LIL-lagene seg sterkt i U16-NM, som ble arrangert på Hønefoss. Jentene oppnådde en knallsterk 5. plass - som det eneste laget uten en eneste U16-spiller! Jentene våre er dermed en åpenbar medaljefavoritt foran neste års U16-NM.

Gutta hadde på sin side tre G16-spillere, men de øvrige ti spillerne holdt G15-alder. Laget slo til med en overraskende 7. plass blant de 12 G16-lagene i sluttspillet. 07-gutta slår seg for øvrig sammen med EB-85 etter årets sesong. Dette laget vil også være en meget sterk medaljekandidat i neste års U16-NM.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.