Beskrivelse av kurs og nivå


Barn/ungdom

FantaSkiKlubben for barn 4-5 år – nybegynnere

Trollet Truls inviterer til FantaSkiKlubben!

FantaSkiKlubben er vår skiskole for de aller minste barna. Vi har en leken og fantasifull tilnærming til barnas aller første møte med barnebakken – «FantaSkibakken», hvor de lærer å stoppe, ploge og svinge. Trollet Truls, reven Rasmus og elgen Egil kom til Krydsbybakken i fjor og gleder seg til å bli kjent med flere barn denne sesongen! Kanskje får vi også hilse på det tullete snøtrollet som kan finne på å kile barna under skiene.

Slalåm nybegynnere
Kurset er beregnet for barn som prøver slalåm for første gang. Vi lærer å ploge, stoppe og svinge, gjennom lek og gøyale aktiviteter. Videre har vi heistrening for å gjøre barna trygge før første tur med heisen. Vårt fokus er trygg læring gjennom lek.

Slalåm øvet
Dette kurset er for barn som kan svinge, stoppe og kjøre sammen med andre barn i en gruppe. Sammen med instruktøren får barna utvikle sine ferdigheter. Her gjør vi spennende og morsomme øvelser, hvor vi trener balanse og svingteknikk.

Slalåm viderekommende
Spennende og fartsfylt kurs for barn og ungdom som ønsker nye utfordringer i skibakken. Her lærer vi carvingsvinger, det vil si «å kjøre på skjær», kortsvinger med stavisett, bruker skogsløyper, naturlige hopp og svinger innom parken.


 

Freeski (twintip) nybegynnere
Lavterskel freeski-kurs for jenter og gutter som vil lære baklengskjøring og triks fra «scratch». Vi tilrettelegger barnebakken med hopp, rails og enkle bokser. Her kan barna lære å kjøre baklengs, ta en "180" og andre morsomme triks. Vi anbefaler alle å bruke twintip ski. 


Freeski (twintip) øvet
Dette kurset er for de som allerede har kjørt litt park og kan ta en «180» på et lite hopp og lande stødig baklengs. Her lærer vi nye triks på hopp og rails og alle får individuell oppfølging på eget nivå. Her vil det også bli en introduksjon til sikkerhet i parken. Etter dette kurset er elvene klare for trening med Freeskigruppen i Lommedalen Idrettslag!


Snowboard nybegynnere
Kurset tar for seg grunnleggende snowboard-teknikk. Gjennom kurset vil instruktøren trene teknikken gjennom bruk av terreng, balanse- og lekøvelser.

Snowboard øvet
Kurset er beregnet for de som har kommet «i gang», men ønsker å utvikle ferdigheten videre gjennom trening i en gruppe sammen med andre.

Snowboard Freestyle
Kurs med fart og spenning hvor vi lærer tricks i parken på hopp og rails.

 


Voksne

Slalåm nybegynnere

Kurset er beregnet for de som prøver slalåm for første gang. Vi lærer det helt grunnleggende som å ploge, stoppe og svinge, og å bruke heisen. Kurset er sosialt samtidig som du vil få individuelle tilbakemeldinger og oppfølging som gir alle en bratt læringskurve.

Slalåm øvet
Dette kurset er for de som kan svinge og skrense med parallelle ski, men som vil lære seg carvingsvingens gleder – det vil si «å kjøre på skjær». Vi lærer grunnleggende «skolesvinger» som Kristianiasving, kortsvinger med stavisett og store skjærende svinger. Her vil du også lære om utstyr og hvordan du behandler dette. Vi legger opp til litt innetid hvor vi blant annet gir en kort demo for skiprepping.

Slalåm viderekommende
Kurs med høy fart hvor vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle vår egen skiteknikk. Vi setter løyper etter behov, og kan tilrettelegge for både slalåm, storslalåm, skicross og Freeski (park).

Helgekurs Carving øvet/viderekommende
Mens barna er i skiskolen, kan du finpusse carving-teknikken. Vi tilpasser kurset til deltakernes nivå, og vi tar gjerne en tur i parken hvis det er stemning for det.


Er du usikker på hvilket nivå du eller barnet ditt er på - ta kontakt!