COVID-19 RETNINGSLINJER FOR SESONGEN 2020/21

Vi ser frem til å ønske alle våre besøkende velkommen til en ny skisesong og mange fine vinteropplevelser i Lommedalen Skisenter.

Den kommende sesongen vil dere oppleve at ting er litt annerledes, da vi har tatt nødvendige forhåndsregler for å sikre at alle som oppholder seg i anlegget skal føle seg trygge. Vi gjør oppmerksom på at disse reglene vil være synlige i anlegget ved sesongstart, samt at de vil kunne endres i tråd med nasjonale endringer.

Våre fire grunnpilarer for å bremse smittespredning

1.     Hold minst 1 meter avstand.

2.     Vaske hendene ofte.

3.     Nys og host i albuekroken.

4.     Kom frisk. Dra hjem ved akutte luftveissymptomer

Heisen og sikkerheten til alle våre kunder og ansatte er av største betydning for oss. Vi vil ha stort fokus på å drifte anlegget etter gjeldende retningslinjer og vil kontinuerlig oppdatere rutiner og prosedyrer for å sikre at våre gjester kan ferdes trygt. Vi har skissert hva du som gjest kan forvente når du besøker oss denne skisesongen.


Smittesporing
Vi har navn og mobil på alle brukere som har kjøpt heiskort online. De som kjøper heiskort i billettluken, må registreres med navn og mobil. Kunder som besøker varmestua, må registrere seg med QR-kode. Disse navnelistene oppbevares i 14 dager og kan skrives ut ved etterspørsel fra myndighetene.

Kjøp av heiskort
I år er vi spesielt opptatt av du skal kjøpe heiskortet ditt online. De som ikke har keycard, kan bestille og betale heiskort og keycard online og komme inn i billettluken og hente ut keycardet. Dagskort vil være rimeligere å kjøpe online enn i billettluken. Dette for å unngå køer i billettsalget.


Heisene

T-kroken:
De som er i samme reisefølge: familie eller kohort, kan ta T-kroken sammen.
Alle andre må ta t-kroken alene.

Heiskø:
Krydsbybakken vil så langt det lar seg gjøre å legge til rette for å kunne opprettholde 1 meters avstand mellom personer i alle situasjoner.

Det må unngås trengsel mellom personer der det erfaringsmessig kan bli trengsel slik som i heiskøene. Med fysisk distansering i heiskøene kan ting bevege seg litt saktere enn vanlig, så vi setter pris på gjestenes tålmodighet og vennlighet. Videre ber vi alle våre gjester om å ha på seg votter eller hansker ved bruk av heisene. Av smittehensyn til ansatte skal personalet i utgangspunktet ikke hjelpe gjestene med heisen. Trenere og instruktører i skiskolen skal bistå sine grupper.


Skiutleie
For å unngå trengsel i skiutleien vil det bare være en kunde eller en familie inne i lokalet av gangen. Hjelmer og staver flyttes bak disken for å unngå unødvendig berøring. Egen køordning vil bli oppsatt. Vi vil regelmessig desinfisere hjelmer, støvler og staver. Alle som har hjelm oppfordres til å ta med egen hjelm.

Varmestua
Gjestene må registrere seg med QR-kode. Alle bord/stoler vil være riktig plassert i henhold til smittevernreglementet. Vi ber alle våre gjester om å respektere markeringer. Det vil være færre sitteplasser i år enn vanlig. Ved stor pågang vil sitteplassene være reservert for gjester som kjøper mat og drikke. Bord og alle berøringspunkter vil vaskes hyppig.

All mat og drikke bestilles i salgsdisken. Det vil ikke være noe selvbetjening i år.


Trening/renn
Alle lag som skal trene i Krydsbybakken må signere på felles treningsavtale hvor smittevernregler er inkludert. Ved renn og trening kan ikke utøverne sette sekker, støvler og klær i varmestua. Det kan heller ikke skiftes i varmestuen.

Skianlegget

Lommedalen Skisenter vil så langt det lar seg gjøre å legge til rette for å kunne opprettholde 1 meters avstand mellom personer i alle situasjoner. Det må unngås trengsel mellom personer i områder der det erfaringsmessig kan bli trengsel slik som kø i skiheiser, inngangspartier, varmestuen, skiutleien, toaletter etc. Alle innendørsområder hvor vi kan forvente kødannelser vil vi ha gulvmarkering som viser riktig avstand til andre gjester. Det blir satt opp dispensere med antibac slik at det skal være mulig å utføre håndhygiene ved behov.


Refusjon og regler for sesongkort
Dersom anlegget må stenge pga Covid-19.
Ingen refusjon dersom anlegget holdes åpent 2/3 av sesongen.
Stenges anlegget ut sesongen pga Covid -19 før 1. februar 2021 tilbakebetales 30 % av sesongkortet.

Vårt team
Alle ansatte i Lommedalen Skisenter vil gjøre alt vi kan for å holde våre gjester og ansatte trygge. Teamet skal være oppdaterte på forskrifter, hygienekrav og annen viktig informasjon før de begynner å jobbe. Er de ansatte syke eller har luftveissymptomer må de holde seg hjemme. Vi anser det som vår største oppgave å sørge for at både gjester og ansatte kan ferdes trygt i Lommedalen Skisenter.


Har du spørsmål?

Ønsker du mer informasjon eller har du noen spørsmål som gjelder Covid-19 i Lommedalen Skisenter kan du gjerne sende en epost til oss på post@lommedalenskisenter.no

Vi gleder oss til å gi deg en trygg og fin skiopplevelse i Krydsbybakken denne vinteren!

Velkommen!

Kjøp heiskort her!