Damegruppa - Fjelltur 22. til 25. august 2022

Postet av Lommedalens IL den 22. Sep 2022

Ni damer var på fjelltur til Grønolen fjellgard på Beito.

Damene kjørte oppover i to biler. Første stopp var på Valdresporten hvor det ble spist lunsj. 

I Fagernes ble det også stoppet, for kaffe, is og vaffel.

                 

Grønolen fjellgard


Stedet lå vakkert til med utsikt over Øyangen. Her studeres kartet før turer på Valdresfløya 

Til Grønolen ankom damene ved 16-tiden. Inne på rommene var de ikke lenge. Det var fort ut igjen for å se på området og nyte det fine været. Det ble en times tur på grusveiene i området for å se på et hyttefelt. Men først ble kartet diskutert og mulige turer for de neste dagene


På tur i hyttefeltet.                                                                                  

Flotte skrevne menyer sto i resepsjonen hver dag

Det var lite spennende turer i nærområdet så personalet anbefalte oss å kjøre bil videre opp forbi Beitostølen. Da ville vi også oppleve snaufjellet. Det ble anbefalt å kjøre til Bygdin og gå opp til Synshorn. Det ble bratt, ikke bare i begynnelsen, men også helt til topps. Mot toppen var det også flaberg og mye løs stein. Det passet dårlig for voksne damer i sin beste alder. Alle kom opp og de tok også matpausen der oppe med utsikt over Vinstervann og Bygdin. Men den virkelige toppen var litt lenger bort så vi gikk også dit. På vei ned igjen like damene ikke å gå stien. De valgte terrenget på sikk og sakk. Det gikk langsomt, men føltes tryggere. Nesten nede måtte et skikkelig myrhull forseres. Det tok tid og bukseben og støvler ble ganske så sølete, selv en buksebak fikk smake søla. Vel nede kom solen, og damene tok resten av nisten før tilbaketuren. 

 Matpause på SynshornUtsikt fra synshorn mot Vinstervann Utsikt over Bygdin. Det var svært lav vannstand.  Utsikt fra Synshorn nord-vest over med flotte fjell i det fjerne.


Før middag ble tre av damene feiret med bobler. De var alle med på turen og hadde fylt 85, 80 og 75 år tidligere i 2022. Hver dag ble det servert en smakfull tre retters middag. Maten smakte oss godt etter å ha vært ute nesten hele dagen

  Hygge rundt middagsbordet


Neste dag var det ikke like pent vær, men fjellet ventet og denne dagen gikk turen fra Båtskaret til Gravolskampen. Her var terrenget mye slakere og stien gikk over våte partier med klopper så vel som steinete partier. Små vann dukket opp hele tiden. Det var hustrig på Gravolskampens topp, men litt nedenfor var det mulig å sitte med gul nisteboks og termos med varm drikke. 

  På vei til Gravolskampen


  Fornøyde damer på toppen av Gravolskampen,


Lunsj i steinura på Gravolskampen


Kveldene gikk med til god prat i de hyggelige stuene på Grønolen. I år var vi heldigere med både været og maten enn i 2022 da vi var ved Bergsjø.

 Prat i dagligstuen på Grønolen.


På hjemveien var vi innom Lynn galleri og brukskunst. Det var et hyggelig lite lokale hvor vi greide å legge igjen noen kroner. Hun serverte oss også en kaffeskvett.

Lunsjstopp ble på Valdresporten. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.