En feiring av håndballkultur – det var Helsets og Lommedalens tur i OL 2024! LIL gratulerer!

Postet av Lommedalens IL den 15. Aug 2024

Alle feirer sine utøvere fra OL 2024 – for oss i LIL forgrener dette seg tilbake i flere miljøer lokalt. For bak det åpenbare, med Tobias Grøndahl og Henny Reistad som er vokst opp lokalt og har sin tilhørighet her, feirer vi i LIL en håndballkultur med bidrag fra både Helset og fra Lommedalen. Da er det mange som skal ha en gratulasjon og det vil vi gjerne løfte frem, om enn gullrusen også er sterk!


Vår egen Lommedalen IL kjenner alle, mens klubben vår hviler også på Helset Idrettsforening (Helset IF) som ble stiftet 1986. Rundt Helsethallen vokste det etterhvert frem en håndballkultur av de sjeldne – for både gutter og jenter. Ikke bare kom de helt unge, slik det var for Henny da hun kom som knøttliten til hallen, men Helset IF ble kjent og respektert for sitt unike håndballmiljø, spesielt for unge. Ikke bare fostret klubben en spiller som Erlend Mamelund, som fikk sin drakt fredet i Haslum da han la opp i 2018, men spillere som Silje og Sanna Solberg fra Jar og Stine Bredal Oftedal fra Nittedal, alle tre med i Paris, var innom klubbens aldersbestemte lag på sin vei til Stabæk IF, som lenge var elitelaget i Bærum.

 

Så når vi feirer OL i Paris 2024 feirer vi år med håndball og håndballkultur på Helset og i Lommedalen; gleden over hverdag i hall, det å finne venner, det å gjøre noe sammen – det å delta, henge rundt, mislykkes og å lykkes. Helset IF slo seg etter hvert helt sammen  med Lommedalens IL i 2019, med målsetting om å ta vare på begge klubbers kultur, med fortsatt bruk av navnet Vestre Bærum Håndballklubb, som var en del av Helset IF og er en del av Lommedalen IL. Det er disse miljøene Tobias og Henny tok sine første kast i - frem til de gikk til nye klubber og nå er forankret i utlandet begge to. Begge kommer fra og har sterk forankring i vårt lokalmiljø, mange har trent sammen med dem, i flere idretter også, og det er klubbmiljøene våre nå de kaller sin egen. Det å få lov til å vise seg frem i et OL – og det å vinne med olympisk gull - feirer vi også for akkurat dette.

 

Gratulerer så mye til alle som er vokst opp, vært innom eller på annen måte kjenner at vårt lokale idrettsmiljø bidro til deres prestasjoner – vi kunne ikke vært mer stolte av hva vi har bidratt til!