DUGNAD – NYTT KUNSTGRESS MED UNDERVARME- SALG AV JULESTJERNER

Postet av Lommedalens IL den 30. Nov 2018

I 2019 skal vi bytte ut kunstgresset på Nedre kunstgressbane på Lommedalen. Nytt kunstgress her betyr enormt mye for klubben og gjør at alle kamper og treninger i regi av Lommedalen vil spilles på kunstgressbaner. Ifm. legging av nytt kunstgress legger vi varmerør slik at også kan få en kunstgressbane med undervarme.

Prisen for nytt kunstgress og undervarme beløper seg til mange millioner kroner.  Heldigvis behøver vi ikke å betale alt dette selv, men klubbens (=vår) andel beløper seg til over 2 MILLIONER!!!  


Dette er penger som klubben må skaffe til veie igjennom dugnad og andre tiltak.

I den forbindelse har vi tenkt at en fin måte å gjøre dette på nå før jul er salg av julestjerner.
Vi har vært så heldige å få kjøpt fine julestjerner fra Bryn gartneri til bare 30 kroner stykket.
Vi har tenkt at disse kan selges videre for 100 kroner stykket.


Vi er 500 familier i Lommedalen fotball og hvis hver familie selger 4 stk. julestjerner hver så tjener klubben 140 000 til den nye banen. 


Selv om ikke du skulle få solgt alle vil uansett julestjernene være fine å ha hjemme i denne tiden.

Vi gjør som følger:

·        Julestjernene kommer til Lommedalshallen torsdag 06.12.18.

·       ALLE familier i Lommedalen fotball MÅ hente 4 julestjerner mellom 18.00 og 21.00.

·       Når du henter julestjernene VIPPSER du 400 kroner til VIPPSnr.: 59706

Husk at hvis du ikke henter så TAPER klubben penger!

Samtidig har vi et informasjonsmøte for de som vil vite mer om ny bane.  
Dette avholdes også 06.12.18 kl. 18.00 i klubbhuset!


Takk for hjelpen og god jul!

Espen Strand

Leder Lommedalen fotballNytt drikkevann gir nye skimuligheter

Postet av Lommedalens IL den 29. Nov 2018

- "Lommedalens IL har i mange år hatt en drøm". 

Nå kan drømmen om 400m lenger skibakke gå i oppfyllelse, 
hvis alle parter omforenes om potensialet.I flere år har vi som står på ski og trener i Lommedalen Skisenter hatt en drøm om å forlenge Krydsbybakken. Nå i år har det oppstått en mulighet til å få realisert dette prosjektet på en meget kostnadseffektiv og miljøvennlig måte. 


- Oslo skal få nytt drikkevann

I forbindelse med at Oslo Kommune etablerer ny vannforsyning i Holsfjorden, skal det bygges en vanntunnel som skal gå under Lommedalen, i retning Huseby i Oslo vest. Vanntunnelen genererer overskuddsmasser av stein og noe av steinmassene er planlagt deponert i Lommedalen. Vi i Lommedalen idrettslag har nå sett en gylden mulighet til å få på plass en miljøvennlig, kostnadseffektivog aktivitetsrettet løsning. Hvis tverrslaget fra vanntunnelen blir besluttet lokalisert i området ovenfor toppen av den eksisterende løypen i Lommedalen Skisenter, kan vi få mulighet til å forme terrenget mellom skisenteret og Trulsrudkollen. Dette området er allerede satt av til fremtidige idrettsformål i kommunens plandokumenter.


- Ca. 400m lengre bakke

Vi kan da forlenge dagens heis og bakke videre til Trulsrudkollen som er 388 meter høy. Vi kan da legge til rette for en 1000 meter lang bakke med mer enn 80 ekstra høydemeter. Dette blir totalt ca. 225 meter fall og vil gjøre at Lommedalen idrettslags eget skisenter, vil kunne sammenlignes med eksempelvis Valdres Alpinsenter. Dette vil gi langt større rom for aktivitet for barn og unge i nærområdet. Det vil gi både vår breddeidrett og elitesatsing et fantastisk anlegg med mulighet for en rekke nye og utvidede aktiviteter. Høydeforskjellen mellom topp og bunn i skisenteret vil dessuten åpne for flere brukergrupper og mer egenorganisert idrett. Det er flere fordeler ved den løsningen vi ser for oss. Denne løsningen vil være spesielt miljøvennlig.  


Ingen transport opp og ned bakken

Steinmassene kan anbringes umiddelbart i det området de skal anvendes, uten transport på beferdet vei. På denne måten elimineres støy og støvfaktoren ved transport til glede for folk på Bærums Verk og i Lommedalen. Samfunnsnytten vil på denne måten bli helt unik. Steinmassene fra Oslos vannforsyningsprosjekt blir da grunnlaget for et unikt idrettsanlegg for våre barn og unge.  Den alpine skiidretten får sin "storbakke" i Bærum og overskuddsmassene trenger ikke å bli fraktet på veiene våre.


- Kommunikasjon med de lokale er veldig viktig

Lommedalens idrettslag ønsker å samarbeide på beste vis med grunneiere og andre berørte i denne sake, slik at vi sammen kan se på denne store muligheten. Vi håper også at alle lokale deler vårt engasjement og interesse rundt denne drømmen, og kan bidra på sosiale medier med å dele og like all info som kommer ut. Sosiale medier har blitt et viktig verktøy for å fremme budskap til resten av folket, og vi skal informere alle i Lommedalen hva som skjer vedrørende dette prosjektet. 

Vi i Lommedalen idrettslag har store drømmer, og vi krysser fingrene for at akkurat denne kan realiseres.Lommedalenspiller tatt ut på landslaget!

Postet av Lommedalens IL den 26. Nov 2018

Lommedalenspiller tatt ut på landslaget

Lommedalen har de siste årene produsert landslagsuttøvere på løpende bånd både i alpint, kombinert, håndball, fotball og sjakk! 

Onsdag, 21.11.2018, skrev Lommedalens IL historie da vi fikk en ny landslagsspiller i en helt ny idrettsgren.


Landsspilleren Arkan Resul

Fotballspilleren Arkan Resul, som til vanlig spiller på vingen for A-laget til Lommedalen Fotball, skal 18.desember til Frankrike og representere Norge i en helt ny idrettsgren. Arkan Resul har nemlig blitt tatt ut på Norges aller første e-sportlandslag i FIFA. 

Les om NFFs landslagsuttak og om kampen mot Frankrike:
https://www.fotball.no/landslag/norge-a-herrer/2018/nffs-forste-esportlandskamp/

Arkan Resul er en av fire spillere som skal representere Norge i deres aller første e-sportlandskamp. Arkan har lagt igjen utallige timer bak ps4 kontrollen, der hovedfokuset selvfølgelig har vært på FIFA. Etter NFFs e-sportturnering i oktober, fant NFF fire spillere som skulle danne Norges første e-sportlandslag.


Hva er e-sport?
E-sport er videospill i en formalisert form for konkurranse eller prestasjonsutøvelse. All sportslig aktivitet som benytter datamaskiner og ofte datanettverk, som direkte regelgivende forutsetning for spillet som utøves gjelder som e-sport. Elektronisk sport involverer alltid mennesker, men kan også bestå av kun datamaskiner som direkte deltakere i spillet. 
(wikipedia)


- Krever mye

E-sportsansvarlig i NFF, Mats Theie Bretvik, understreker hvor mye som kreves for å spille på toppnivå.

- Det er ikke lenger bare snakk, og vi viser at vi mener alvor. E-sport på toppnivå er ingen lek. Det krever øvelse, konsentrasjon og mental styrke.

- Troppen er tatt ut med utgangspunkt i turneringen vi hadde på Ullevaal lørdag 13. oktober. I tillegg til det vi så der så har vi lagt vekt på dedikasjon, interesse og resultater fra weekend league og generell aktivitet online, forteller Bretvik til fotball.no. 


- E-sport har kommet for å bli

Gaming har alltid vært en stor del av livet til barn og ungdom. I de siste tiårene har vi sett en drastisk endring på hvorfor vi spiller. Det er ikke for å bli ferdig med et spill, gå opp i level, eller klare "siste boss" på SuperMario. Vi spiller for å konkurrere med andre likesinnede, akkurat som vi gjør på fotballbanen, håndballbanen og i slalåmbakken. 

E-sport er ikke et blaff. Det har kommet for å bli, forklarte kulturminister Trine Skei Grande da hun holdt en tale under E-sportdagen i 2018. Hun understreket også betydningen av dataspill og e-sport, og hvor stor forskjell det er mellom hobby og sport.

Ferske tall viser en enorm økning av profesjonelle gamere, og ikke minst økning rundt publikumstallene. 79 prosent av publikummere er yngre enn 35 år. E-sportkanalene på YouTube og Twitch får flere seere enn HBO, Netflix og verdens største sportskringkaster, ESPN - til sammen.


Skal i ilden, 18. desember

Arkan reiser til Paris med landslaget for å spille mot Frankrike, tirsdag 18.des. Denne kampen sendes live på VGTV, og vi håper alle som har mulighet kan skru på tv'n/laptopen og støtte og heie frem FIFA spilleren Arkan Resul. Vi gleder oss, gratulerer; så mye med landslagsuttaket! Hele Lommedalen heier på deg!


Foto: NFFGRATIS BILLETTER TIL MØBELRINGEN CUP

Postet av Lommedalens IL den 20. Nov 2018

GRATIS BILLETTER TIL MØBELRINGEN CUP

Via utstyrsleverandøren vår Scansport har vi fått tilgang til seks gratisbilletter til Møbelringen cup i Telenor Arena nå førstkommende torsdag, lørdag og søndag.


Torsdag 22.11: 2 stk (Norge - Ungarn kl 18.15 og Frankrike-Danmark kl 21)

Lørdag 24.11: 2 stk (Ungarn - Frankrike kl 17 og Norge - Danmark kl 19.15)

Søndag 25.11: 2 stk (Danmark - Ungarn kl 16 og Norge - Frankrike kl 18.15)


Tipp hvem som blir Norges toppscorer i cupen i kommentarfeltet på vår Facebook side, og delta loddtrekningen om billettene. Om du skulle bli den heldige vinneren, ønsker vi at du deler et bilde fra arrangementet med oss som blir lagt ut på hjemmesiden vår.

EMS - Klubbesøk fra landslagsspillere

Postet av Lommedalens IL den 13. Nov 2018

Storfint besøk fra 
EMS-ambassadørene Ingvild Isaksen og Elise Thorsnes


Lommedalen fikk i dag storfint besøk av landslagsspillerne Ingvild Isaksen og Elise Thorsnes. De ledet først en Treningsøkt med J05. Våre jenter var ivrige og konsentrerte, og de fikk nok med seg noen gode tips videre. Hyggelig å se at flere av trenerne observerte økta fra sidelinja. 

I mellom treningen og foredraget ble det tid til påfyll i form av pastasalat, frukt og smoothie. På foredraget i klubblokalet fortalte Isaksen og Thorsnes om hvor viktig nok mat, riktig kosthold, nok hvile og søvn er for å bli en god fotballspiller. 

Publikum stilte mange og gode spørsmål der landslagsjentene delte historier fra sin oppvekst og hverdag. 

Lommedalen Fotball takker Ingvild og Elise, BAMA og NFF for et supert opplegg!Foreldremøte for barn født i 2011 og 2012.

Postet av Lommedalens IL den 5. Nov 2018

Foreldremøte i Lommedalen Alpin&Freeski for barn født i 2011 og 2012. 

Dato: Onsdag 7. november 

Tid: 20 00 - 21 30

Sted: Varmestua i Krydsbybakken 

På foreldremøte vil dere få en samlet presentasjon av tilbudet og aktivitetene i klubben samt det sportslige opplegget for denne aldersgruppen. Her vil dere møte trenerne, foreldrekontakt og en representant fra styret i Lommedalen alpin.  

Dette er skitrening som fokuserer på grunnteknikk gjennom varierte øvelser basert på mye lek og veiledning. Fra klubben anbefales det å kombinere organisert trening sammen med skileiken.Levert av IdrettenOnline