Takk!

Postet av Lommedalens IL den 25. Sep 2021

Takk!

Så er tiltakene over, og som dere kanskje har erfart allerede – også Lommedalens IL åpner opp igjen, som alt annet, i dag 25. september. Igjen kan vi alle delta på den måten vi vil i alle våre aktiviteter, enten du deltar selv, ser på eller leder idrett og aktivitet i regi av Lommedalens IL.

I den anledning må vi få si takk til dere medlemmer, familie og venner og ansatte for den innsatsen dere har gjort.

Takk til våre medlemmer for at du fortsatt er medlem og aktiv i idrettslaget, vi trenger deg mer enn noensinne for å komme tilbake til tidligere nivå og aller helst enda sterkere!

En særlig takk til de ansatte i idrettslaget; når jobben din er å legge til rette for andre er det bare trist å ikke få lov eller oppleve manglende koordinering der idretten har blitt den tapende part – innsatsen har vært fremragende! Dette gjelder innsatsen for at vi allikevel skulle ha mest mulig aktivitet med minst mulig smitte innenfor uklare rammer, men også innsatsen for å sikre idrettslagets eksistens inn mot lokale og sentrale myndigheter, det har godt meget bra!

Tilslutt, takk til dere alle i Lommedalen, Bærums Verk, Belset og Rykkinn – som er der Lommedalens IL er aktive – idrettslaget trenger dere og vi tror jo alle trenger oss!.

Bruk dagene godt, det er de beste forberedelsene på hva enn som kan møte oss nå,

Ole Reistad
Styreleder

Lommedalen G15 gikk til topps i Bærum Open

Postet av Lommedalens IL den 22. Sep 2021

Lommedalen G15 gikk til topps i Bærum Open

Da det endelig ble åpnet for kamper igjen, gikk Lommedalens G15-lag likså godt helt til topps i Norges største basketballturnering, Bærum Open. Åpningsturneringen gikk av stabelen helgen 17.-19. september og har utviklet seg til å bli Norges største basketballturnering. I år var interessen spesielt stor, siden det nå endelig ble åpnet opp for kamper igjen. 186 deltagende lag er ny rekord.

Lommedalen G15 var ganske overlegne i selve finalen, der de slo ROS hele 43-26. Vinnerlagets Ole Lindbråten ble kåret til finalens beste spiller


G15 - JUBEL: Lommedalens G15-gutter kunne juble over seier i åpningsturneringen Bærum Open. Fra venstre: Marius Mørkved, Jacob Noah Høyer-Jonassen, Max Svendsen Strand, Olaf Blom-Hagen, Markus Forsdal Helvik, Ola Lindbråten, Ruben Langerød, Adam Cristian Pintilie, Damon Jackson, coach Harald Grevskott, foran f.v. Jakob Turzer og Sindre Ruud Møller. Oliwier Fiecko var ikke til stede.Alle lagene var selvsagt spente på hvor man sto etter den lange pandemi-pausen. Men Lommedalen satte i grunnen standarden fra første hoppball. I gruppespillet ble Kjelsås slått hele 67-4, mens Bølers minst erfarne lag fikk unngjelder med 56-8. 

I sluttspillet overrasket den relativt nystartede klubben Molde i starten av kampen. Men etter hvert fant Lommedalen ut av det tette forsvaret til Greg Knudsons gutter og vant greit 34-12. I kvartfinalen bød Stavanger lenge på god motstand. Etter å ha havnet bak 9-14, kom de tilbake til både 14-14 og 17-17. Deretter ble det mest Lommedalen. Laget ledet 44-27 før Stavanger fikk noen enkle poeng på slutten. Sluttresultat 44-32.

I semifinalen ble det et nytt møte med Fyllingen. Lagene møttes nemlig også i finalen i Hansa cup før pandemien, en kamp Lommedalen gikk seirende ut av. Slik gikk det også denne angen, selv om Fyllingen hadde et sterkt comeback fra 8-18 til 16-18 og hang med til 17-21. Deretter gikk Lommedalen ifra og var oppe i 32-22 sent i kampen, som til slutt endte 34-28.

I finalen hadde Lommedalen en taktikk som gikk ut på et ganske kompakt forsvar, da ROS i stor grad satser på poeng nær kurven. Dette fungerte overraskende bra, og ROS var i grunnen aldri i nærheten av å true gutta fra dalen. Til sist kunne laget feire etter en komfortabel 43-26-seier.

Finaleseieren ble også en aldri så liten revansje fra finalen i 2019, da Bøler trakk det lengste strået med en knapp 3-poengs-seier.

Lommedalens G16-lag er samme treningsgruppe som G15. Laget var dessverre sterkt redusert grunnet skader og sykdom, men spilte seg likevel helt fram til finalen i B-sluttspillet. Det endte med sølv, etter 25-35-tap for Ammerud. En sterk prestasjon av laget, som spilte med bare seks spillere det meste av turneringen.

LIL basket deltok også med sitt J15-lag, som stilte sterkt redusert grunnet sykdom og skader. Laget var likevel bare to poeng fra finale i B-sluttspillet. I G13 stilte gruppa med to jevne lag, som begge kom seg til A-sluttspillet.


G16 - JUBEL: Lommedalens G16-gutter kapret sølv i B-sluttspillet. Fra venstre: Philip Papageorgiou, Miki Kozlowski, Jakob Hove Øverli, Elias Krogh, Even Skogstad Øvregaard, Adam Cristian Pintilie, Saoud Safi og coach Emil Svarlien. Sebastian Krogh og Nicolai Myklebust Birkeland var ikke til stede.Lommedalen basket trenger flere jenter

Postet av Lommedalens IL den 7. Sep 2021

Lommedalen basket trenger flere jenter
Da er turen kommet til ett av jentelagene våre.
Vi har en fin gjeng med jenter født i 2009, 2010 og 2011, men vi trenger flere nye spillere som vil prøve basketball. Vi trener to ganger i uken, men skulle en av tidene kollidere med andre aktiviteter er det ikke noe problem å delta en gang i uken. Det er bare fint at barn driver med eller prøver ut flere aktiviteter. Våre treningstider er:
Mandager i Lommedalshallen kl. 1700 til 1830
Torsdager på Gullhaug skole kl. 1700 til 1800
Det er bare å møte opp! Har du spørsmål, send en mail til haakon.loemo@gmail.com
Hjertelig velkommen!

Idrettslagets anbefalinger opp mot pandemien

Postet av Lommedalens IL den 2. Sep 2021

Våre anbefalinger opp mot pandemien

Lommedalens IL fortsetter med en aktiv håndtering av anbefalinger for forslag opp mot pandemien – vårt mål er at ingen skal smittes i idrettslagets rammer og det holder vi fast på. Vi holder oss i utgangspunktet innenfor de nasjonale eller lokale rådene, det er det som er enklest å forholde seg til, men vi prøver av og til å gi råd som er tilpasset akkurat VÅRT idrettslag og VÅR situasjon – vi gjør vårt beste!


Dagens hovedråd er – unngå tett kontakt også i organiserte fritidsaktiviteter! Det er godt smittevern å dele inn i mindre grupper, dette gjelder også lag som trener sammen normalt. Det er ikke gitt noen råd om gruppestørrelse. Vi vil også gjerne unngå all unødig innendørsaktivitet, dette gjelder f. eks. garderober o.l. Alle aktiviteter opprettholdes, men vi ber om at den enkelte gruppe/lag følger kommunens anbefaling om å vurdere hvor vidt det er mulig å dele inn i mindre grupper under trening.


Vi har fortsatt unntak fra anbefalingen om 1 meters avstand der det er nødvendig for å utøve aktiviteten og oppfordres eller til å holde god avstand!

Ellers oppfordrer vi til å være ekstra nøye med at syke personer ikke skal møte på trening og bruk av antibac/vask hender før og etter aktivitet.

Garderober bør ikke brukes til annet enn toalettbesøk og vask av hender.

Når det gjelder kampaktivitet, har kommunelegen ikke kommet med noen andre anbefalinger enn de nasjonale. 


Med sportslig hilsen

Lommedalens IL