Intruktør- og trenerkurs høsten 2016

I høst arrangerer vi to ulike kurs for instruktører og trenere som vil jobbe i skiskolen og/eller for Lommedalen Alpin & Freeski.

Det ene kurset «Trener 1 freeski og instruktør 1» er et freeski trenerkurs i regi av Skiforbundet som i utgangspunktet er rettet mot trenere i klubb, men som er tilpasset de som ønsker å jobbe i skikolen med vanlige slalåmkurs. Det andre kurset, «Alpint trinn 1 skiinstruktør», er et instruktørkurs rettet mot skiskole, både slalåm og freeski, i regi av DNS (Den Norske Skiskole) i samarbeid med skikurs.no, skiskolen i Oslo Skisenter Grefsenkollen.


Kurs 1: Trener 1 freeski og instruktør 1 - Norges Skiforbund

Vi arrangerer trener 1 / instruktør trinn 1-kurs i Krydsbybakken i regi av Norges Skiforbund. Kurset går over 1 helg, 2 lørdager og 3 kvelder november/desember pluss en kveld første uken i januar. I tillegg er praksis som hjelpeinstruktør i skiskolen en del av kurset - se rammeplanen.

Kurset var nytt i 2016 og er et samarbeid med DNS (Den Norske Skiskole), for å gi kompetanse som instruktør i skiskole for alpinkurs, i tillegg til trener freeski og freestyle.


Hvem passer dette kurset for?

Dette kurset passer for alle som er glad i stå på ski og ønsker å jobbe som instruktør i skiskole eller som trener i klubb.


Innhold

Kurset tar for seg grunnleggende pedagogikk, barneskiskole, sikkerhet og egenferdighet - både teori og praksis i bakken. Trening på å instruere andre er en viktig del av kursinnholdet, blant annet gjennom praksis i skiskolen.


Rammeplan: Se tidspunkter her.


Opptakskrav

Du må ha fylt 15 år, og ha gode skiferdigheter.


Pris og påmelding

Kurset koster kr 2400,-

Påmelding via vårt kontaktskjema. Skriv "Trener 1 kurs" i emnefeltet.


Ved spørsmål kan du kontakte Hallgeir Thorbjørnsen på telefon 917 13 822.Kurs 2: Alpint trinn 1 skiinstruktør - Den Norske Skiskole (DNS)

Instruktørkurs trinn 1 passer for alle som ønsker å jobbe i skiskole i Norge eller alpene, for deg som jobber i klubb eller bedriftsidrettslag, og for de som rett og slett ønsker å bli en bedre skikjører.

Dette kurset passer perfekt for foreldre som ønsker å jobbe i skiskole eller som ønsker innblikk i hvordan man på en effektiv og pedagogisk måte lærer barn å stå på ski.


Kurset har fokus på egenferdighet, grunnlegge pedagogikk og sikkerhet. Du vil lære å legge opp til variert og allsidig skiundervisning og aktiviteter for barn, ungdom og voksne. Tilrettelegging av barne-/skileikområdet, innføring i lavterskel freestyle og bruk av terrengpark er også endel av pensum.


Rammeplan: Se tidspunkter her.


Opptakskrav

Du må ha fylt 15 år, og ha gode skiferdigheter.


Pris og påmelding

Kurset koster kr 3900,-, inkludert pensumlitteratur og 1 års gratis medlemskap i Den Norsk Skiskole.


Påmelding via vårt kontaktskjema. Skriv "Instruktør 1 kurs" i emnefeltet.


Ved spørsmål kan du kontakte Hallgeir Thorbjørnsen på telefon 917 13 822.Instruktørkurs snowboard

Snowboardforbundet arrangerer jevnlig instruktørkurs her finner du en oversikt:
http://www.snowboardforbundet.no/kursPowered by: Bloc